Tempels van Bali rondom Ubud

Posted by

Toevoegen aan je persoonlijke reisplan

Favorite

We beginnen de dag weer met een lekker ontbijt voordat we op de scooter stappen en vanuit Ubud de tempels van Bali gaan ontdekken. Het duurt even voordat onze scooters worden gebracht en merken al snel dat de scooters bijna geen benzine meer hebben. Wij gaan op zoek naar een benzinepomp maar vinden er geen één. We rijden nog een stuk door en zien een rek vol flessen benzine staan. Daar kunnen we de scooters voltanken. We rijden eerst met onze volle backpacks naar een wasserette om onze kleding te laten wassen. We betalen hier omgerekend €6,- per backpack voor en kunnen het ’s avonds weer ophalen. We rijden door naar onze eerste toeristische attractie van de dag “Pura Gunung Kawi. We rijden een stuk en merken dat het zonder navigatie best lastig is en dat er weinig borden staan die ons de weg kunnen wijzen. Via Google Maps kunnen we redelijk de weg vinden, maar rijden wel een aantal keer verkeerd.

De mooiste tempels van Bali

De rit van ons hotel naar Gunung Kawi is super mooi en onderweg komen we weer langs Tegalalang waar we 2 dagen geleden al zijn geweest. Vanaf onze scooter beleven we de omgeving van Ubud optimaal. De mooiste rijstvelden en authentieke dorpjes passeren we en na een uur komen aan bij de tempel. We parkeren de scooters en moeten eerst 371 treden naar beneden lopen om bij de indrukwekkende beelden van de Gunung Kawi tempel te komen. Tijdens deze wandeling heb je een adembenemend uitzicht over de rijstvelden. Het is een fantastische plek om zeker een tijdje rond te lopen. De beelden zijn indrukwekkend en de lokale bevolking is erg vriendelijk. De weg terug naar boven is een flinke klim.

De mooiste tempels van Bali

Op nog geen 5 minuten rijden van de Gunung Kawi tempel bevindt zich de Tirta Empul tempel. Het is een stuk rustiger bij deze tempel en lopen een tijdje rond tussen de baden met het heilige water. Het is jammer dat er vandaag geen ceremonie is, want dat hadden we graag me willen maken. De hindoes komen hier vaak voor een spirutuele en fysieke reiniging. In het midden van de Tirta Empul tempel bevindt zich een vijfer met heel veel vissen. Je kunt voor €1,- voer kopen om de vissen te voeren. Je kunt zelf ook het heilige water betreden maar hiervoor moet je als toerist wel betalen. Wij hebben wel even genoeg van de tempels van Bali en vervolgen onze reis per scooter.

Gunung Kawi in het kort

  • Waar vind je Gunung Kawi: Jl. Raya Biyad, Tegallalang, Sebatu, Gianyar, Kabupaten Gianyar, Bali
  • Toegangsprijs: 15.000 Rp.
  • Openingstijden: 08:00 – 16:00 uur
  • Gemiddelde tijdsduur in het park: 1,5 uur

Op bezoek bij een olifantenopvang

We rijden door de jungle naar het plaatsje Taro en komen al snel aan bij het Elephant Safari Park. Voor $19,- kun je een kaartje kopen en het park bezoeken. Voor $59,- kun je naast de entree ook een ritje maken op een olifant. Wie kiezen ervoor om geen ritje te doen. Het is groots opgezet en de olifanten worden goed verzorgd. In mijn achterhoofd blijf ik wel denken dat deze dieren in het wild horen te leven en niet vast moeten zitten aan een veel te korte ketting. De show die 4x per dag wordt gegeven door de olifanten is niet echt de moeite waard. Wel bijzonder vonden wij het voeren van de olifanten en dat we zo dichtbij kunnen komen van deze gigantische beesten. Het wordt al donker en rijden terug naar ons hotel voor de laatste avond in Ubud. In de buurt van ons hotel is een restaurant (Naughty Nuri’s) waar ze op straat spareribs staan te maken. Het ziet er zo lekker uit dat wij natuurlijk ook willen aanschuiven bij de voornamelijk lokale bevolking. Het is erg druk maar na een half uur kunnen we aanschuiven en genieten van de spareribs van de gril bij Naughty Nuri’s. We sluiten de avond af in een gezellige bar.

Op bezoek bij een olifantenopvang
Photo credit: aylaliberato, Allison Mickel & BrutteAbitudini via Foter.com / CC BY-NC-ND

Elephant Safari Park in het kort

  • Waar vind je Elephant Safari Park: Jalan Elephant Safari Park Banjar Desa Taro Tegallalang, Taro, Tegallalang, Kabupaten Gianyar, Bali
  • Toegangsprijs: 295.000 Rp. (voor alleen de toegang)
  • Openingstijden: 08:00 – 18:00 uur
  • Gemiddelde tijdsduur in het park: 2 uur
  • Wij raden het af om op een olifant te rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *