Tanjung Puting Park

Posted by

Toevoegen aan je persoonlijke reisplan

Favorite

Tanjung Puting Park is de meest indrukwekkende highlight van het Indonesische gedeelte van het eiland Borneo. Ontspan aan boord van een boot en geniet van apen die van boom naar boom springen. Je hebt al heel snel het gevoel dat je diep in de jungle van Borneo bent. Het park is de thuisbasis van ongeveer acht soorten apen, waaronder de neusaap. Met zijn kenmerkende lange neus kan hij zeker niet aan je aandacht ontsnappen. Oeran Oetans slingeren door de dichtbevolkte jungle en de kans is groot dat je oog in oog komt te staan met deze prachtige dieren. Naast de apen kun je tijdens de tour in een boot misschien ook wel krokodillen spotten en is Tanjung Puting Park een toevluchtsoord voor meer dan 220 soorten vogels.

Camp Leakey Oerang Oetans PreservationPhoto credit: volanthevist [Jere & Gemma] & CIFOR via Foter.com / CC BY-NC-ND

Camp Leakey Oerang Oetans Preservation

Een van de belangrijkste attracties van Tanjung Puting is Camp Leakey Oerang Oetans Preservation. Het kamp werd in 1971 opgericht als een toevluchtsoord voor Oerang Oetans die zijn gered van gevangenschap. Vandaag de dag is het kamp een onderzoekscentrum voor deze geweldige dieren. In het informatiecentrum van Camp Leakey kom je meer te weten over hoe de Oerang Oetans leven en zich gedragen. Het dagelijks voeren van de wilde apen is het hoogtepunt van een bezoek aan het park. Op dat moment kun je ze namelijk spotten in hun natuurlijke leefomgeving.

Pondok Tangui is net als Camp Leakey een opvangcentrum voor Oerang Oetans die leefde in gevangenschap. Bij beide centra heb je de kans om deze geweldige apen van dichtbij te zien. Ook kom je meer te weten over hoe ze deze bedreigde diersoort van Borneo beschermen. Pondok Tangui is de thuisbasis van apen, vogels en andere dieren. Tanjung Puting Park is wereldberoemd en trekt jaarlijks steeds meer internationale bezoekers.

Video credit: Wonderful Indonesia

Tanjung Puting Park in het kort

  • Grootse plaats in de buurt: Pangkalan Bun
  • Afstand vanaf Pangkalan Bun: 18 kilometer
  • Reisduur vanaf Pangkalan Bun: 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *