Stappen in Seminyak

Posted by

Toevoegen aan je persoonlijke reisplan

Favorite

We worden wakker in onze luxe kamer in Nusa Dua en hebben vandaag naast stappen in Seminyak weinig op de planning staan. Het ontbijt in Hotel Tanjung Sari Inn krijgen we aan de deur. Alweer een maaltijd met rijst. We nemen de tijd en starten onze dag op het strand van Nusa Dua. De zon is volop aanwezig en we genieten de hele ochtend op het rustige zandstrand van Benoa. Het is erg rustig en maken een wandeling langs de vele resorts. We komen uit bij een luxe strandtent en genieten van een heerlijke lunch. We gaan terug naar het hotel en liggen nog even aan het zwembad. Vanavond gaan we stappen in Seminak en maken ons klaar voor de avond.

Relaxen op het strand van Nusa Dua

We beginnen de dag op het strand van Nusa Dua en genieten van de zon

De mooiste zonsondergang op Bali

Op ongeveer 30 minuten rijden vanuit Nusa Dua ligt de badplaats Seminyak. Hier vind je hippe strandtentjes en leuke bars waar je je tot in de late uurtjes kunt vermaken. We regelen een taxi en komen om 16 uur aan in Seminyak. Het is erg druk op straat en er heerst een relaxte sfeer. We lopen een stuk over het strand en komen uit bij La Plancha Beach Bar waar je kunt chillen op de gekleurde zitzakken. We bestellen een biertje en genieten van de prachtige zonsondergang bij Seminyak. Op de achtergrond staat een bandje te spelen, we bestellen wat Indonesische hapjes en gaan op in de relaxte sfeer op Bali.

La Plancha Seminyak

De mooiste zonsondergang van Bali vind je in Seminyak. Geniet van een heerlijke cocktail op het strand bij La Plancha

Stappen in Seminyak op Bali

Helemaal relaxt gaan we op zoek naar een restaurant. Het is inmiddels 20 uur en eten bij Passargad Restaurant met gerechten uit de hele wereld en cocktails. Het is nu echt tijd om te gaan stappen in Seminyak. De laatste jaren is Seminyak populairder geworden maar nog niet zo druk bezocht als Kuta. Grote discotheken komen als witte broodjes uit de lucht. We weten dat er een aantal homobars zijn in Seminyak en beginnen de avond in Bali Joe. Beyonce (draq queen) staat ons al toe te zingen als we aankomen bij de bar. Ze wil zelfs met ons op de foto en al snel worden we omringd door de lokale homobevolking. We gaan even kijken bij de andere bars die allemaal naast elkaar liggen in Jalan Camplung Tanduk. Overal treden draq queens op als de beste popstars. Van Rihanna tot aan Katy Perry betreden het podium. Het wordt steeds drukker en gezelliger in Mixwell, Bali Joe en Bottoms up en vermaken ons hier de rest van de avond.

homobar Bali Joe

We eindigen de avond in Seminyak in de homobar Bali Joe. Hier geniet je van de dragqeens en de leuke shows

Seminyak in het kort

  • Luchthaven in de buurt: Denpasar Bali Airport
  • Afstand vanaf Denpasar Bali Airport: 10 kilometer
  • Reisduur vanaf Denpasar Bali Airport: 25 minuten
  • Beste vervoersmiddel: Scooter
  • Gangbare prijzen scooterhuur p.d.: 50.000 Rp.

Photo credit: Marc Veraart via Foter.com / CC BY-ND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *