De tempels in Yogyakarta

Posted by

Toevoegen aan je persoonlijke reisplan

Favorite

De wekker gaat vandaag om 3 uur in de nacht want we willen de zonsopgang bekijken in de buurt van de Borobodur. Toch wel een van de mooiste tempels in Yogyakarta en misschien wel van de hele wereld. We worden om 4 opgehaald bij ons hotel in Yogyakarta en rijden met onze gids in iets langer dan een uur naar Punthuk Setumba. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een adembenemd uitzicht over de Merapi Vulkaan en de Borobodur. Na een kleine wandeling van 10 minuten komen we aan op deze plek en na 45 minuten zien we langzaam de zon opkomen. We rijden door richting de Borobodur en onze gids koopt voor ons een combiticket voor zowel de Borobodur als Prambanan. Voor zo’n ticket betaal je 30 USD en dit is goedkoper dan als je beide kaartjes los koopt.

Uitzicht vanaf Setumba op de Borobudur

Geniet van de zonsopkomst op Punthuk Setumba met een prachtig uitzicht op de Borobudur

De Borobodur Tempel

Het is nog vroeg en krijgen eerst een kop koffie en een Sarong die we nodig hebben vanwege onze korte broeken. Het park rondom de Borobodur is groot en voordat je bovenop staat moet je een aantal stijle trappen nemen. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving en de speciale klokken die overal op de Borobodur te vinden zijn. We lopen hier een tijdje rond en komen tot de conclussie dat dit toch wel het mooiste is wat we tot nu toe gezien hebben in Indonesië. In het park is veel te zien en lopen door naar een olifantenopvang. Er staan bijna geen hekken en kunnen dus heel dichtbij komen. Aangezien de olifanten net gewassen worden en nog aan kettingen staan, mogen we er zelfs een aanraken en mee op de foto. Een super gave ervaring om mee te maken. Voor 450.000Rp. mag je zelfs een rondje rijden van een half uur op een olifant, maar wij doen dit niet en lopen richting de uitgang van het park. Als je denkt dat je er bijna bent dan heb je het mis. Je wordt naar de uitgang van de Borobodur geleidt via een pad met aan beide kanten kraampjes met producten die ze je proberen aan te smeren. Uiteindelijk arriveren we bij de uitgang en daar staat onze gids op ons te wachten. Hij brengt ons naar een lokaal restaurant waar we een lekker Indonisch gerecht eten. Onze volgende stop: Prambanan

Borobudur

Borobudur in het kort

  • Grootse plaats in de buurt: Yogyakarta
  • Afstand vanaf Yogyakarta: 41 kilometer
  • Reisduur vanaf Yogyakarta: 1 uur en 23 minuten
  • Toegangsprijs: 40.000 Rp.
  • Openingstijden: 06:00 – 17:00 uur

Prambanan Tempel

Via de prachtige rijstvelden rijden we door naar de Prambanan Tempel. Tijdens deze rit heb je weer een mooi uitzicht over de Merapi Vulkaan en zie je hoe groot deze vulkaan is. Na 1,5 uur komen we aan bij de Prambanan. Deze tempel is indrukwekkend maar ligt in een minder mooie omgeving dan de Borobodur. Overal liggen losse stenen van de tempels vanwege een aardbeving in 2006. Een mooie ervaring om deze tempel bezocht te hebben. Inmiddels zijn we moe en is het wel boven de 30 graden dus keren we terug naar het hotel waar we weer een relaxte avond hebben. We gaan uit eten bij Jalur Cafe waar je zelfs frikadellen en kroketten kunt bestellen. Omdat we een drukke dag achter de rug hebben, gaan we vroeg slapen.

PrambananPhoto credit: Stuck in Customs via Foter.com / CC BY-NC-SA

Prambanan in het kort

  • Grootse plaats in de buurt: Yogyakarta
  • Afstand vanaf Yogyakarta: 16 kilometer
  • Reisduur vanaf Yogyakarta: 40 minuten
  • Toegangsprijs: 40.000 Rp.
  • Openingstijden: 06:00 – 18:00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *