Het midden van Bali

Posted by

Toevoegen aan je persoonlijke reisplan

Favorite

Na een paar heerlijke dagen in Lovina Beach vertrekken we vandaag naar het midden van Bali. We verblijven de komende dagen in het culturele centrum van Bali “Ubud“. Onze taxichauffeur staat precies om 10:00 klaar voor ons hotel in Lovina Beach. Gisteren hebben wij met de chauffeur al een prijs en route vastgesteld, zodat we vandaag zonder problemen kunnen beginnen aan de reis naar het midden van Bali. Vanuit Lovina Beach rijden we in ongeveer 20 minuten naar Singaraja waar we een lokale markt bezoeken. Singaraja is een oude handelsstad en dat is ook terug te zien op de markt. Je kunt er echt van alles kopen. Voornamelijk groenten, vlees en kruiden zijn volop aanwezig op de markt. Het is druk en we besluiten al snel dat we verder willen met onze tour.

De markt van Singaraja

De tempels in het midden van Bali

Na ongeveer 15 minuten rijden, komen we aan bij de tempel “Pura Beji” Dit is de enige tempel op Bali die gemaakt is van zandsteen i.p.v. lavasteen. Deze tempel is gebouwd voor de god van de irrigatie. Het was rustig bij de tempel en hebben alle tijd om deze unieke locatie te bezichtigen. We rijden door naar onze volgende tempel “Pura Ulun Danu Batur” Een mooie tempel maar heel toeristisch opgezet. Daarbij komt ook nog dat de mensen hier op een agressieve met je omgaan door een lint om je heen te doen en hier heel veel geld voor vragen. Wij zijn het daar niet mee eens en lopen door. Vanaf de tempel heb je een mooi uitzicht over het kratermeer en de Batur vulkaan.

de tempel Pura Beji

Wereldberoemde Luwak koffie

We rijden door naar het dorpje Penelokan. Dit dorpje staat tevens bekend om het adembenemende uitzicht. Al snel worden we staande gehouden door de lokale bevolking in een politie outfit. Ze willen dat we een enorm bedrag betalen voordat we door mogen rijden naar Penelokan. Na wat discussie over deze corruptie besluiten we om deze trekpleister over te slaan en een koffieplantage Manik Abian te bezoeken. Daar krijgen we een rondleiding van een vriendelijk meisje. Ze legt ons uit hoe de wereldberoemde Luwak koffie wordt gemaakt en mogen alle soorten koffie, thee en chocolademelk proeven. Op de koffieplantage is ook een winkeltje waar je koffie en thee kunt kopen in alle soorten en maten. In tegenstelling tot de lokale bevolking in Penelokan is het op de koffieplantage erg gemoedelijk.

Luwak koffie

Photo credits: Threthny, mariskar ,patchab7 & Sarah_Ackerman via Foter.com / CC BY-NC-SA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *