De rijstvelden van Tegalalang

Posted by

Toevoegen aan je persoonlijke reisplan

Favorite

Voordat we doorrijden naar Ubud bezoeken we de beroemde rijstvelden van Tegalalang. Vanaf april zijn de rijstvelden het groenst en geniet je optimaal van je bezoek aan Tegalalang. Hoe dichter we in de buurt komen van dit dorpje hoe drukker het wordt. Je wordt er overspoeld met toeristen en verkopers die van alles aan je willen verkopen. Voordat we beginnen aan de wandeling door de sawa’s eten we wat bij een lokaal Indonesisch restaurant. Vanaf hier hebben we een geweldig uitzicht over de rijstvelden van Tegalalang.

Wandelen door de rijstvelden van Tegalalang

We sluiten aan in de rij die er inmiddels is ontstaan met mensen die door de rijstvelden willen lopen. Het is een mooie ervaring en vanaf diverse punten tijdens de wandeling heb je een adembenemend uitzicht. Wat je ook ziet is een strook aan restaurantjes en souvenirswinkeltjes. Deze zie je niet op de foto’s in de reisgidsen maar horen er nou eenmaal bij. We lopen ongeveer een uur door de rijstvelden van Tegalalang en komen langs diverse poortjes waar we moeten betalen om verder te kunnen. In het begin denken we dat dit erbij hoort maar na 4 poortjes hebben we door dat het gaat om een vrijwillige bijdrage. We vinden het jammer dat er niemand aan het werk is die ons kan uitleggen hoe het proces werkt voordat de rijst in de pakken bij ons in de supermarkt liggen. We lopen terug naar onze gids die al staat te wachten om ons af te zetten bij ons hotel in Ubud.

Wandelen door de rijstvelden van Ubud

We komen aan in Ubud

Laat in de middag arriveren we bij ons hotel iets buiten Ubud. We betalen onze gids de afgesproken 600.000Rp en checken in bij ons hotel. Al snel merken we dat er bijna niemand in dit resort is. Dit vinden wij gek omdat je vanaf je kamer een fantastisch uitzicht hebt over de groene heuvels van Ubud. We frissen ons even op en wandelen naar het centrum van Ubud. Het is gezellig druk in de buurt van Ubud Palace en zien dat er bijna een Balinese dansshow gaat beginnen. We kopen een kaartje en nemen plaats op een stoel. Het is even wachten voordat de volledige cast aanwezig is maar al snel beginnen 40 Balinese vrouwen te slaan op een trommel en komen de danseressen tevoorschijn. We snappen niet helemaal wat er gebeurd maar vinden het erg indrukwekkend. Aan het einde van de Balinese dansshow is het tijd om met de dames op de foto te gaan.

Balinese dans in Ubud

Het nachtleven van Ubud

Het is tijd om een hapje te eten en komen terecht bij Tropical. Hier kun je diverse Balinese gerechten proeven aan Monkey Forest Road. Naast typische Balinese specialiteiten kun je hier ook een heerlijke steak of Italiaans bestellen. Na het diner hebben we zin om uit te gaan en zoeken naar een echte hotspot. We vragen wat rond en komen al snel uit in de CP Lounge. Hier wordt live muziek gedraaid en er is een relaxte sfeer. De Australiërs hebben vakantie en dat zien we ook in de CP lounge. Het is er gezellig druk en we bestellen een cocktail. De prijzen voor alcohol liggen hier relatief hoog. Voor een Mojito betaal je hier omgerekend €5,-. Aangezien de rest op Bali allemaal een stuk goedkoper is maken wij hier ons niet zo heel druk om. We blijven nog een tijdje in de CP lounge voordat we terugkeren naar ons hotel. We worden aangesproken door een taxichauffeur die ons voor €10,- naar ons hotel wil brengen. We besluiten te gaan lopen maar de vriendelijke man blijft ons volgen en brengt ons uiteindelijk voor €2,- naar ons hotel.

Photo credits: daariga, Hendrik WieduwiltJorge Dalmau & Pablo Dalmau Photography via Foter.com / CC BY-NC-SA

Tegalalang in het kort

  • Grootse plaats in de buurt: Ubud
  • Afstand vanaf Ubud: 9 kilometer
  • Reisduur vanaf Ubud: 26 minuten
  • Toegangsprijs: 10.000 Rp. exclusief de donaties in de rijstvelden
  • Openingstijden: 07:00 – 18:00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *