Bukit Lawang

Posted by

Toevoegen aan je persoonlijke reisplan

Favorite

Bukit Lawang ligt op ongeveer 90 kilometer ten noordwesten van Medan en ten zuiden van Gunung Leuser National Park op het eiland Sumatra. Het is de poort naar de legendarische Sumatraanse jungle. Het verkennen van de jungle is een fantastisch avontuur. Trek door de adembenemende jungle en laat je verwonderen door de verscheidenheid aan flora en fauna. De belangrijks attractie van de jungle zijn natuurlijk de oerang oetans. Bukit Lawang is een van de beste locaties ter wereld om de zeldzame en bedreigde oerang oetans te ontmoeten. In Bukit Lawang leven meer dan 5.000 oerang oetans in groepen bij elkaar in de jungle. Tijdens de tour zie je gegarandeerd deze prachtige apen en slingeren ze regelmatig tussen de bomen door. Bij het zien van een baby oerang oetan midden in de jungle van Sumatra weet je dat je ver van huis bent en een van de meest indrukwekkende momenten beleeft van je backpack avontuur door Indonesië.

Het Orangutan Rehabilitation Center in Bukit Lawang

In het Orangutan Rehabilitation Center worden sinds 1973 de jonge wees oerang oetans getraind om in het wild te leven. Vandaag de dag trekt dit centrum bezoekers uit de hele wereld. Het rehabilitatiecentrum helpt om ze hun natuurlijke gewoontes terug te krijgen door ze intensief te trainen voor hun vrijlating in het wild. Zodra een oerang oetan de jungle weer in gaat, blijft het rehabilitatiecentrum ze voeden met de benodigde voedingssupplementen en worden ze regelmatig gecontroleerd.

Orang Oetangs in Bukit Lawang

Hoe kom je in Bukit Lawang?

Vanaf Medan zijn er diverse tours te boeken. Ook met de bus is Bukit Lawang prima te bereiken. De bussen vetrekken vanaf Pinang Baris busstation in het centrum van Medan. De reis duurt ongeveer 3 uur. Als je kiest voor een tour vanuit Medan let er dan wel op dat je niet te veel betaald. Bij een toeristenbureau in Medan kunnen ze je helpen om de juiste tour naar Bukit Lawang te boeken. Ben je al in Bukit Lawang dan kun je via Bukit Lawang Adventure voordelige tours boeken. De prijzen variëren van €35 voor een halve dag tot €200,- voor een 5-daagse trekking.

Bukit Lawang in het kort

  • Grootse stad in de buurt: Medan
  • Afstand vanaf Medan: 74 kilometer
  • Reisduur vanaf Medan: 3 uur
  • Toegangsprijs park: 150.000 Rp.
  • Kosten voor tours: Bekijk deze website

Photo credits: LisArt, ilyayakubovich.com, Lip Kee,Paul Williams www.IronAmmonitePhotography.com via Foter.com / CC BY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *